csütörtök, 01 okt. 2020
 
 
Gizi nannyó és Gédi papó vendégház PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Administrator   
2011. január 06. csütörtök, 08:32

Gizi nannyó és Gédi papó vendégház (6+2 fő)

A sóvidéki székely építkezés jellegzetességeit őrző, tornácos vendégház kiadó Siklódon a „falu tetején”, egy csendes nyugodt környezetben, ahol a friss levegő és a gyönyörű kilátás feledteti a városi gondokat.
A szállás Gédi Papó házában, az étkezés Gizi Nannyó házánál történik. A Gédi papó vendégház különálló, ezért önellátásra kiválóan alkalmas, de félpanziós ellátásra is igénybe vehető. Gédi papó házában teljesen berendezett két külön szoba, egy konyha és egy veronda áll a vendégek rendelkezésre. Az egyik szoba két ágyas. Gizi nanyó házában minden feltétel adott az ízletes siklódi falusi ételek fogyasztásához.


A két ház egymástól 300 m-re található a település ősi, Murva nevű részén 820 m magasságban, 800 m-re a falu központjától.
A belsőleg újonnan felújított vendégházban modern, minden igényt kielégítő fürdőszoba, és WC került kialakítására. A fűtést cserépkályha szolgáltatja.

 Papó pálinkája és a Nanyó kemencében sült házi kenyere emlékezetes. Nannyó főztje kihagyhatatlan, Papó bora páratlan. Kóstolja meg!
Gizi Nanyó egyike azon falusi asszonyoknak, aki még tudja, és készíti a hagyományos Váradi kockás piros „lájbi” anyagát, ami a siklódi férfiviselet meghatározó eleme. A nagy munkát, és türelmet kívánó munka, a múlt század közepéből származó szövőszéken készül. Mind a piros „lájbi”, mind a szövőszék megtekinthető a vendégházban. Továbbá Gizi Nagyó rendszeresen készít rongyszőnyeget, ami jellemző díszítő elemként jelenik meg minden egyes hagyományos siklódi háztartásban.

A vendégháznál kapható termékek (szezontól függően):

 

  • rongyszőnyeg
  • friss tojás
  • házi tehén tej, házi juh sajt
  • házi bor
  • házi pálinka


Tekintse meg galériánkat!


Aki csendre, nyugalomra és pihenésre vágyik azokat Gédi papó és Gizi nannyó szeretettel várja!

Nálunk fele, mint mondani szokás vendégként érkezik, és barátként távozik! Jöjjön el minálunk!

Elérhetőségek: 00 40 748 173-228 vagy 0036-30-529-3898 / 0036-30-856-1939

Módosítás dátuma: 2011. február 23. szerda, 13:15