péntek, 25 máj. 2018
 
 
Vendégházak

Kedves Vendégünk!

Vendégházaink elsősorban családok, baráti társaságok fogadására alkalmasak. De örömmel vesszük nagyobb csoportok érdeklődését is.
Továbbá örömmel fogadjuk az osztálykirándulásra hozzánk érkező erdélyi, és Anyaországi általános, és középiskolák diákjait, és oktatóit.
Az osztálykirándulások eredményeként az iskoláknak módjuk nyílik intézményi együttműködésre, baráti és szakmai kapcsolatokat kialakítására, és fenntartására, mely kiváló lehetőséget nyújt az erdélyi, és a határon túli magyar diákok számára, hogy megismerjék az a Székelyföld, a székely-sóvidék életét és kultúráját, és hogy baráti kapcsolatok kötődjenek.
Elszállásolási lehetőségeink vendégszerető székely-magyar családoknál, 2-3 ágyas szobákban, fürdőszoba és belső-külső WC használatával vehetők igénybe. Mind a három vendégházunk önellátásra kiválóan alkalmas, de kérésre, előzetes egyeztetés alapján félpanziós ellátás - bőséges falusi reggeli és vacsora - is igényelhető a házigazdától a vidék jellegzetes ételeivel. Vendégházainktól alig 1 óra járásra van az 1025 m magas Siklódi-kő.
A Csaba vendégház, és „Csűr szálló”-hoz további 2 partnerház tartozik: Bakó Vendégház, és a Gizi nanyó - Gédi papó vendégház.
Szolgáltatásainkat ajánljuk egyéni és csoportos turisták, osztálykirándulások számára. Igény szerint idegenvezetőt biztosítunk.


Jó találkozást, és kellemes időtöltést kívánunk!

Várjuk minden érdeklődő siklódi szállásadó jelentkezését!Csaba Vendégház

Csaba Vendégház (4+1 fő)
2 szobás,családias jellegű,öszkomfortos vendégház

Az eredeti formában helyreállított műemlék jellegű siklódi ház,a falu „Murva” nevű településrészén található 800 m magasságban ,600 m távolságra a központtól.

A mestergerenda tanulsága szerint 1906-ban épült - a Sóvidéki Székely építkezés jellegzetes elemeit magánhordozó – három osztatú parasztház, körtornáccal, fagerendás belsővel, eredeti berendezéssel díszítve (Siklódi szoba). Az épülethez állattartásra is alkalmas melléképület, avagy a csűr tarozik. Megvásárlásakor már 10 éve lakatlan volt az épület, kidőlt-bedőlt, omladozó falakkal mindenütt. Következett a teljes tetőcsere, a szigetelés, a házbelső stílusos felújítása (2007) melyek a Sóvidéki ember illetve a családom áldozatos munkáját dicsérik.


Tekintse meg galériánkat!

 

Bővebben...
 
Csűr Szálló

„Csűr szálló” (14 fő) a Csaba Vendégház udvarán


Tekintse meg galériánkat!

A „Csűr szálló” a Csaba Vendégház területén helyezkedik el, attól néhány méterre található. A múlt század elején épült gazdasági melléképület, a csűr felsőrészén (Siklódon az „odor-ban”) két különálló vendégszoba került kialakításra. Az kisebbikben 6 fő, a nagyobbikban 8-9 fő kényelmes elszállásolására van lehetőség.

Bővebben...
 
Bakó Vendégház

Bakó Vendégház (6 fő)

A szálláshely a falu ősi helyén a „Murván” található a falu központjától 500 m távolságra, 820 m tengerszint feletti magasságban.
A vendégház egy jellegzetes, a Sóvidéki székely építkezés elemeit hűen őrző tornácos ház, ahol 4 ember kényelmes elszállásolására van lehetőség Az udvar bejárata, az un. „szőlőfürtös” faragással díszített siklódi székely kapu.
A házi szőttesekkel díszített épületben két helység van, amelyből az egyik a „tisztaszoba” szolgálja a megpihenni vágyó vendégek kényelmét. A mosakodás megoldható, kinti WC van. TV igény szerint rendelkezésre áll.

Bővebben...
 
Gizi nannyó és Gédi papó vendégház

Gizi nannyó és Gédi papó vendégház (6+2 fő)

A sóvidéki székely építkezés jellegzetességeit őrző, tornácos vendégház kiadó Siklódon a „falu tetején”, egy csendes nyugodt környezetben, ahol a friss levegő és a gyönyörű kilátás feledteti a városi gondokat.
A szállás Gédi Papó házában, az étkezés Gizi Nannyó házánál történik. A Gédi papó vendégház különálló, ezért önellátásra kiválóan alkalmas, de félpanziós ellátásra is igénybe vehető. Gédi papó házában teljesen berendezett két külön szoba, egy konyha és egy veronda áll a vendégek rendelkezésre. Az egyik szoba két ágyas. Gizi nanyó házában minden feltétel adott az ízletes siklódi falusi ételek fogyasztásához.

Bővebben...